În această lună frumoasă de vară, cei de la Iulius Mall din Cluj Napoca găzduiesc expoziția Our Body – Universul Interior, prin care vor ei să ne arate niște corpuri umane reale. Nimic rău până aici, chiar și eu plănuiesc să merg să admir corpul uman dezbrăcat de propria haină de piele și să înțeleg mai bine anumite funcționalități și organe, pe care altfel nu avem cum să le vedem.

E de la sine înțeles că dacă vrem să studiem modul în care corpul nostru funcționează și să găsim tratamente pentru bolile care ne dau târcoale mereu, trebuie să lucrăm pe materia primă. Universitățile fac de ani de zile practică pe cadavre, tocmai pentru a facilita studenților accesul la o educație corectă și pentru a înțelege pe deplin cum lucrează organele și acele părți ale corpului care unui necunoscător nici nu îi trec prin cap că ar exista. Proviniența acestora este mai mult sau mai puțin importantă, până la urmă toți murim și decât să putrezim în pământ, mai bine dăm o mână de ajutor celor încă în viață.

De altfel era de așteptat ca următoarea situație să se întâmple în România noastră creștină: cineva să pornească o petiție online pentru închiderea expoziției Our Body. Părerea mea despre religie am mai expimat-o și cu alte dăți, fapt pentru care nu pot decât să îi urez baftă cu această petiție persoanei respective.

Am două întrebări pentru final:

1. Moaștele ce sunt?

2. Dacă animalele ar vorbi, le-ar mai omorî cineva?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ