De curând, am postat un anunț pe un site de joburi în care anunțam că suntem în căutare de Content Creatori la BunaDimineata.ro. Nu este un post permanent, ci doar un internship, însă după cele 3 luni nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Și ca să nu fim nici genul de companie care profită de studenți fără să îi plătească, am hotărât să le oferim și o sumă modică, cât să le acopere o parte din cheltuieli în fiecare lună.

La finalul anunțului, am precizat că am nevoie de un CV și un articol de minim 300 de cuvinte despre o oarecare temă care să aibă legătură cu Lifestyle-ul, care să fie trimise la o adresă de mail. În cele 20 de zile de când am postat anunțul, am primit doar 12 aplicații pe mail, deoarece restul nici nu cred că au citit până la capăt anunțul și s-au oprit la titlul care anunța clar că e internship plătit și au aplicat online, direct pe site.

De curiozitate m-am uitat și pe site-ul de joburi cine sunt aplicanții și dacă s-ar califica pentru job. Și am descoperit câțiva, însă nu am putut trece peste faptul că nu au fost în stare să termine de citit cererile și să redacteze un articol. Data trecută când am organizat internshipul, am răspuns la fiecare în parte cerând și un articol, chiar dacă cererile erau aceleași. Din toate mailurile trimise, am primit foarte puține răspunsuri, și tind să cred că i-am cam speriat când le-am cerut să și muncească ceva înainte de a primi jobul propriu-zis.

Chiar nu înțeleg de ce e așa de greu să îți dai interesul pentru un job, chiar dacă e un internship, din care rămâi cu o experiență frumoasă și ceva bani de buzunar. Încă e valabilă faza în care studenții fără experiență vor să fie direct manageri după ce termină facultatea? Nu de alta, dar am întâlnit și persoane care și-au umflat în ultimul hal CV-ul și se dădeau că știu de toate, iar după aia am descoperit că nici măcar 10% nu știau din ceea ce au zis că știu.

E frustrant să lucrezi cu oameni care mint de la început și zic că au experiență de n ani și cunoștințe în varii domenii ale online-ului și ei să nu știe nici măcar cu ce se mănâncă conținutul sau social media. Și pierderea mare nu e de partea mea, ci a lor, deoarece eu nu aș mai putea avea încredere în cineva care mă minte de la interviul de angajare, iar după aia se așteaptă și să le ofer o parte din cunoștințele mele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ