Cred că oriunde în această lume ziua împachetării pentru concediu este cea mai stresantă zi a verii. Nimic nu omoară mai mult psihic un om decât volumul de lucruri pe care trebuie să le pună într-un geamantan + nerăbdarea de a fi în vacanță + curățenia care trebuie făcută + alte lucruri care apar pe ultima sută de metri. Oricât de mult s-ar pregăti o persoană pentru această zi, întotdeuna cu un minut înainte de plecare găsește încă o sută de lucruri pe care nu le-a făcut sau o bluză pe care nu a pus-o. Pe lângă astea, stresul continuă și pe drum pentru că se tot gândește dacă nu cumva a uitat ceva acasă, evident ceva important.

Cei care se pregătesc de concediu cu siguranță au așteptat momentul ăsta tot anul (și mă refer la toate cele 365 de zile care au trecut de la utlimul concediu avut). Gândul că într-un final se vor relaxa și se vor încărca din nou de energie, îi stoarce de energie cât nu o să reușească să recupereze pe perioada celor 7 sau 10 zile. Dar până la urmă, concediul e concediu, cu stres sau fără de înainte.

Femeile au cel mai mult de suferit în această ultimă zi. Își aduc aminte că pe lângă că trebuie să spele ultimele haine și să calce altele, mai trebuie să și fugă până la coafor, manichiură, pedichiură, epilat și stilizat sprâncene. Pentru că o femeie nu are cum să plece de acasă dacă nu este ca proaspăt scoasă din cutie. Și plus de asta, dacă s-a programat și pentru o întreagă ședință de schimbarea look-ului, ziua este ruinată. Pentru bărbați: o ședință de schimbarea look-ului ține între 2 – 5 ore. 

Bărbații o ard mai lejer în această zi, mai puțin stres. Dar, trebuie să verifice mașina din nou, și Doamne ajută dacă găsesc o zgârietură pe partea de interior a ușii, și trebuie să spele mașina și să o lustruiască, că doar toate babele se vor uita dacă mașina care le trece prin față atunci când ele țin ședința zilnică are sau nu o pată de mizerie. Și, era să uit: peturile de bere, pentru că în stațiuni alcoolul e mult prea scump pentru buzunarele turiștilor.

Ultima culme a stresului este împachetarea propriu-zisă. Fier de călcat, oală de ciorbă, 2 kg de cartofi, 3 fire de ceapă, cratiță pentru tocăniță, haine de seară, haine de zi, haine de prânz, haine de restaurant, haine de pizzerie, haine pentru ploaie, haine pentru caniculă, haine de duminică, 10 șosete, haine de frig, haine de club, haine de agățat, costum de baie no.1, costum de baie no.2, tacâmuri, mâncare pentru drum, papuci de stradă, papuci de plajă, 4 rânduri de prosoape – toate astea nu au cum să intre într-un singur geamantan. Plus de asta, unde mai intră kilogramele de cosmetice pe care le cară femeile peste tot cu ele, articolele de igienă, uscătorul de păr, placa de păr, aparatul de bărbierit, toată încărcătoarele posibile din casă, cel puțin 3 genți de ieșit la plimbare, o geantă de plajă, pătura, niște pahare, creme și alte chestii mărunte?

Să nu uităm că nici un român nu se poate întoarce dintr-un concediu dacă nu aduce suveniruri. Pentru asta mai trebuie un bagaj special care o să conțină: nămol de la Techerghiol pentru ăia mai bătrâni, 10 pietre ponce, nisip de pe plajă, articolele de igienă din camera de hotel, o friteuză cumpărată la jumate de preț de la un comerciant de pe plajă, hainele noi pentru mândrire în fața colegelor care nu au fost în concediu, mingea de volei, o pereche nouă de șlapi că ăilalți s-au rupt și zeci de integrame și pixuri.

Cine mai vrea în concediu? 

Evident, nu vorbesc de tine sau de mine, ci de alții care se pregătesc de vacanță :)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ