Încă am o problemă în a explica ce lucrez eu exact în firma Klain celor care nu prea le au cu internetul&CO, doar maxim FB și câteva site-uri pe ici colo. Pe lângă asta, chiar și după 2 ani, ai mei sau bunicii habar nu au cu ce să se laude la cunoștințe, așa că le-am explicat să zică că sunt scriitoare. Nu e ca și cum ar fi departe de adevăr, doar că eu nu scriu efectiv cărți, poezii sau chestii pe care scriitorii adevărați le fac. Astfel, mai jos este o listă lungă explicată cu ceea ce fac eu și cu link-uri aferente pentru exemplificare:

1. Creez (adică scriu) conținut pentru diferite site-uri

Fie că e vorba de site-uri de prezentare (Pensiunea Bellagio, Red Hotel, DecorVis, Transilvania360, etc), fie că e vorba de site-uri de conținut (BunaDimineata.ro, Calatoresc.ro, Klain.ro, ClujTravel.ro, etc), am scris și creat texte/articole pe baza unor teme sau din propriul meu căpușor.

2. Scriu articole & comunicate de presă & descrieri de produse/servicii

Aici intră numeroasele articole pe care le scriu care apar pe alte site-uri (adică cele care nu le administrăm noi), articole SEO (adică care musai trebuie să conțină anumite cuvinte cheie sau link-uri cu ancore prestabilite), dar și diverse comunicate de presă. Recunosc, la capitolul de comunicate de presă mai am muuuulte de învățat.

Plus de asta, fac și descrieri de produse sau servicii, scurte descrieri, meta descrieri și am grijă ca link-urile să fie bine construite.

3. Coordonez echipa de conținut de pe BunaDimineața.ro

Colaboratorii noștri trebuie să aibă o persoană pe care să o bâzâie zi și noapte cu tot felul de întrebări. Eu sunt aia. Astfel, trebuie să am grijă să trimită articolele la timp, să corectez greșelile, să verific dacă au pus pozele și sursele corect, să le cer diferite articole pe anumite teme și, în general, să am grijă ca lor să le fie bine și totul să meargă conform planului.

4. Coordonez programul de internship

Am descoperit că îmi place tare mult să educ alte persoane dornice să devină content creatori. Astfel, începând cu primul an din Klain, am pornit programul de internship care sub coordonarea mea a ajuns deja la a treia ediție. Copii care au participat la program sunt acuma colaboratorii noștri pe BunaDimineata.ro

5. Manageruiesc pagini de Social Media

Ce este o pagină de Social Media? Păi, în mare, pagina aia de Facebook la care lumea dă like și așteaptă poze cu pisici. Glumesc, evident. Dar eu mă ocup cu postare de poze/texte/linkuri pe care obișnuiesc să le programez dacă se poate și să răspund la oamenii care pun diferite întrebări.

6. Pregătesc campanii online

Unii clienți au nevoie de diferite campanii online. Aici intră atât pe FB, cât și prin email sau google adwords. Nu mă ocup și de plata lor sau de campania în sine, ci, deocamdată, fac texte dacă este nevoie, planificări în excel (cele de gen GANT) și îl bâzâi pe Răzvan la cap să facă bannerele.

7. Mențin bunăstarea site-urilor și blogurilor

Ca să fie mai pe înțelesul tuturor, corectez/editez conținutul de pe site-uri și scriu articole pentru bloguri. Aici intră tot ce ține de găsire teme/poze/surse și actualizarea conținutului deja existent cu informații noi.

8. Traduc în/din engleză și maghiară

Maghiara este limba mea maternă, iar engleza una dintre cele 3 limbi străin pe care le înțeleg. Franceza și germana fac parte tot din această categorie, însă la un nivel de începător :)

9. Fac interviuri

Din când în când, pe site-ul BunaDimineata.ro apar interviuri. Mna, pe acelea eu le fac.

10. Pregătesc rapoarte lunare

Oricine trebuie să le facă la un moment dat.

Bonus 1. Am început să împărtășesc și altora cunoștințele mele despre content pe blogul de la Klain

Bonus 2. Deschid ușa la birou (asta am scris-o doar pentru că cineva așa și-a amintit de mine)

Bonus 3. Sunt în curs de învățare a ceea ce înseamnă SEO și ce presupune asta + campanii de email marketing

În mare cam asta este treaba mea și a content creatorilor. Șeful meu m-a numit și Manager, deci fac o combinație între Project Manager și Content Manager.

content manager

featured, foto 1

2 COMENTARII

  1. […] Nu am fost dintotdeauna Manager de Conținut (Content Manager) la Klain. Am început că numeroase articole scrise pe turism care nu mi-au făcut mereu plăcere, însă am continut știind că o să fiu mai mult decât un simplu content writer. Bine, aici am fost și ajutată și impulsionată de colegul meu Răzvan, iar mai târziu de prietenu meu, pe care tot Răzvan îl cheamă. Așa, încetul cu încetul am trecut de la articole de turism la articole generale, după care la texte de prezentare pentru clienți și un pic de Social Media. După care am început programul de internship, să scriu pe blogul companiei despre content și drumul meu spre Manager de Conținut. Mai multe despre jobul meu puteți afla din articolul Ce lucrez eu mai exact ca și Content Creator. […]

LĂSAȚI UN MESAJ