Astăzi, colega mea scria un articol despre noile produse lansate de Apple. Și pentru că nu prea era la curent cu toate noutățile domeniului, plus că sunt prea multe S-uri în discuție, mi-a adresat o întrebare care a început așa: Tu ai iPhone, știu că ești fan Apple…

Nu, nu sunt fan Apple, doar am iPhone. Fan adevărat am fost al companiei Nokia, când am ținut atâta de mult la telefoanele mele încât plângeam de fiecare dată când trebuia să mă despart de unul. În rest, nu sunt fan fanatic al niciunui brand, doar Nokia a reușit să îmi câștige inima și portofelul. Iar când am renunțat la Nokia am ales un telefon care să mă ajute în jobul meu de zi cu zi și care să îmi ușureze viața. Iar iPhone-ul a fost cea mai bună alegere.

Treaba asta cu am iPhone, dar asta nu înseamnă că îmi dedic toată viața brandului am vrut să o aștern de mai demult în online. Sunt de acord cu faptul că alte branduri sunt mai accesibile sau mai customizabile, dar iPhone-ul mi-a oferit o orecare siguranță din mai multe puncte de vedere. Funcționează perfect, nu am probleme cu el, nu mă împiedică deloc iTunues-ul, nu mă împiedică nici faptul că se descarcă destul de repede – până la urmă are deja câțiva ani și e utilizat la maxim tot timpul, face poze mișto, se mișcă repede, nu „îngheață”, nu a avut nevoie de service și nu s-a crăpat nimic la el. Sunt încă pe modelul vechi, 4s, și cu un sistem de operare demult depășit, 7.1.2.

Dețin un iPhone și, la fel ca și majoritatea iPhone-iștilor, nu mă avânt după ultimul model, nu stau la coadă pentru a-mi schimba telefonul cu unul nou, nu fac incantații în secret cu versuri scrise de Steve Jobs, nu mi-am implantat nici un microcip în creier care să mă facă apple-istă și nu mă scandalizez când cineva își exprimă opinia negativă față de această companie.

Cei pe care îi vedeți că stau cu cortul pentru noul iPhone sunt un caz izolat, la fel ca și în fotbal – huliganii care protestează și se bat la fiecare meci, la fel ca și în rasism – puțini unguri sunt care îi urâsc cu adevărat pe români și viceversa, la fel ca și în credință – cei care se duc pe la mănăstiri de fiecare dată când este ceva de pupat. Toate astea sunt cazuri izolate și nu reprezintă majoritatea. Doar pentru că îmi place să mă duc pe stadion, nu înseamnă că îmi place și să mă bat și să înjur, iar ăsta este doar un exemplu.

iPhone pentru mine a reprezentat o soluție la o problemă și o recomandare din partea cuiva în care am încredere. Doar atât.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ