Merg destul de des prin cafenelele Clujului. De multe ori îmi doresc doar să beau o cafea, să mănânc ceva şi să lucrez în linişte. Dar câteodată sunt perturbată de anumiţi oameni. Am descris mai jos majoritatea stereotipurilor pe care îi găseşti în localuri.

1. Grupurile de băieţi cu muşchi şi creier puţin care vorbesc numa despre maşini şi femei

Azi am dat peste acest grup într-o cafenea din Cluj. Aşa de tare m-au enervat încât am cerut să fiu mutată la altă masă. Ce făceau? Păi vorbeau tare, dar nimic inteligent. Era exact tipul ăla de grup de băieţi plini de muşchi şi cu creier puţin, îmbrăcaţi în trening, care vorbeau despre maşini.

Recomandare: să îşi ia un pet de bere şi o pungă de seminţe şi să îşi continue discuţia la colţul blocului. Oricum nu sunt departe de cei care fac asta, numa că ei se cred un fel de specie mai evoluată care poate să stea prin cafenele.

2. Fetele care râd zgomotos la conversaţii kinky

Ştiţi grupurile alea de fete care râd zgomotos şi îşi dau aere? Sunt mega enervante sau cel puţin aşa le consider eu. Ele nu fac altceva decât îşi discute viaţa amoroasă şi cuceririle din cluburi. Şi fac asta, astfel încât toată lumea să le audă şi să le fie ciudă că ele o duc bine.

Recomandare: mai bine ar sta cu grupul de băieţi de mai sus şi să spargă seminţe la colţul blocului în timp îşi împerechează inteligenţa minimă cu maximul de muşchi masculin.

3. Oamenii în treninguri

Că vorbim de fete care asortează pantalonii de trening la o blană fancy şi tocuri cui, fie vorbim de băieţi care umblă în pantaloni de trening oriunde, ăştia sunt creativity killeri. Prin oribilitatea cu care se înfăţişează, distrag orice atenţie.

Recomandare: oamenii din piaţă ar avea nevoie de nişte ajutor.

4. Oamenii care urlă la meciuri chiar dacă nu e un local sportiv

Ăştia sunt oamenii ăia care fac show la meciurile din localuri mai ceva ca pe stadion. Nu contează că localul nu este unul sportiv, dacă cumva se nimereşte ca un meci să fie transmis pe unul din cele 5 LCD-uri din bar, ei neapărat trebuie să urle şi să fluiere.

Recomandare: mai bine s-ar duce pe stadion. Galeria are nevoie de maimuţe.

5. Oamenii care fac mizerie pe jos şi nu se obosesc să adune

Se mai întâmplă să îţi cadă câte ceva. Poate o bucată de mâncare, poate un şerveţel, dar indiferent de ce îi, trebuie ridicat de jos. Dar nu, sunt persoane care cred că chelnerii sunt servitori şi ar trebui să le strângă gunoiul. Mă mir că nu îi roagă şi să le şteargă papucii în timp ce sunt aplecaţi.

Recomandare: unde îi bunul simţ? Dacă nu îl ai, stai la porci.

6. Ţăranii care le fac avansuri la chelneriţe

Nu ştiu de ce, dar chelneriţele sunt privite ca nişte obiecte sexuale de către unii. Fata aia e acolo ca să câştige nişte bani de o pâine, nu ca să îţi răspundă ţie la avansuri. Mi se pare de prost gust.

Recomandare: vezi vreun grup de fete ca şi cele de la punctul 2? Alea sigur pun botul la orice idiot.

7. Oamenii care beau o cafea 2 ore

Sunt persoane care îşi comandă o cafea şi stau mult şi bine până o termină, ocupând locul şi enervând chelnerii. Dacă nu îţi permiţi mai mult, du-te acasă şi bea suc la plic.

Recomandare: reiau, du-te acasă şi bea suc la plic sau stai acasă.

8. Oamenii care insistă la băutură chiar dacă s-a anunţat ultima comandă

Fiecare local are o oră de închidere, motiv pentru care chelnerii de obicei anunţă când este ultima comandă. Dar se mai trezesc unii beţivi să insiste să le mai aducă cineva de băut, chiar dacă angajaţii abia aşteaptă să plece acasă că e deja 3 noaptea, iar la 7 trebuie să fie înapoi la lucru.

Recomandare: cum ar fi ca la jobul tău cineva să tot insiste, chiar dacă tu deja trebuia să pleci acasă de o oră?

9. Piţipoancele în haine de noapte în localuri de zi

Unele fete chiar nu ştiu pe ce lume sunt. Astea vin îmbrăcate în rochii de club, machiate şi coafate extrem. De ce te-ai duce în amiaza mare în halul ăsta într-un local?

Recomandare: vrei atenţie? Există Calea Turzii!

10. Oamenii care stau nonstop pe telefon şi nu vorbesc între ei

S-a dus vremea în care oamenii mergeau într-o cafenea ca să savureze o cafea bună şi să stea la poveşti cu prietenii. Acuma, la majoritatea meselor vezi oameni care stau faţă în faţă şi butonează telefonul. Întradevăr, este mai important să îţi dai check în pe FB, decât să vorbeşti cu cel din faţa ta.

Recomandare: eu aş confisca telefoanele la intrare sau aş opri wi-fi-ul.

Mai aveţi ceva tipuri de oameni de adăugat?

foto

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ